Skrevt d. 29.11-2022

Gode grunde til at anskaffe sig en Schæferhund

Schæferen er en af verdens mest populære hunderacer. Den stammer originalt fra Tyskland, men kan nu findes som kæledyr i store dele af verden. Overvejer du at anskaffe dig en Schæferhund? Det er der mange gode grund til. Læs med her og bliv klogere på den trofaste hunderace, som er elsket af alle.

Anskaf En Schæferhund

En loyal og venlig hund

Hvis du er på jagt efter en hund, er målet sandsynligvis at finde en hund, som du kan have glæde af i mange år. En Schæfer vil i den grad leve op til det ønske.

Schæferen er en utrolig venlig og loyal hund. Den kan omgås med langt de fleste mennesker og er på ingen måde en truende hund. Dog kan den godt vise tænder, hvis der er nogle, som truer de personer, som den er loyale overfor.

Den er godmodig samtidig med, at den også kan være selvstændig. Selvstændigheden skinner især igennem, når hunden skal klare noget. Den foretrækker at klare opgaver alene fremfor i samarbejde. Den kan klare langt de fleste opgaver og udfordringer, da den elsker at please sin ejer. Ønsker du derfor, at din Schæfer skal gøre noget bestemt, vil den kæmpe for at gøre netop det. Den hader at skuffe.

En flot mellemstor hund

Hvis du leder efter en lille hund, som kan være i din taske, er Schæferen sandsynligvis ikke noget for dig. Hvis du derimod leder efter en mellemstor hund, vil den være det helt rigtige valg. Det er en utrolig flot hund, som har den helt perfekte størrelse.

Den er omkring 60 centimer høj. Kroppen er meget muskuløs og stærk – men det betyder altså ikke, at det er en stor og kraftig hunderace. Tværtimod. Den er meget smidig og atletisk, hvilket virkelig kan ses, når den bevæger sig.

Pelsen er en blanding af forskellige farver. De mest gængse farve er sort, rød og en lidt beige/gul farve. Det er derfor også let at genkende en Schæferhund.

Passer perfekt til alle slags familier

Grundet dens venlige og loyale personlighed passer Schæferen faktisk ind i langt de fleste familier.

Schæferen elsker opmærksomhed og vil derfor trives i en lille familie, hvor der er masser af tid til at kæle den og gå lange ture med den. Det kan for eksempel være hos et barnløst par eller sammen med en single person.

Lige netop denne hunderace elsker dog at være social, og den trives derfor også godt i større familier, hvor der er gang i den. Det kan sagtens være en småbørnsfamilie. Schæferhunden kan nemlig sagtens omgås børn. Den er tålmodig og venlig, så du skal ikke være bekymret for, at den gør dine børn ondt. Det kunne den aldrig finde på. Den vil være meget loyal overfor børnene og forsøge at beskytte dem. Den kan også sagtens finde på at lege med dem. Det kan for eksempel være, når de spiller fodbold. Hunden kan dog også sagtens forstå et nej.

Let at træne og opdrage

Schæfere er utrolig lydhøre. Du skal derfor ikke bekymre dig for, at du får en stor hund, som du slet ikke kan kontrollere. Det er dog stadig vigtigt, at du gør en indsats for at træne og opdrage den ordentligt.

Dens intelligens og lydhørhed gør bare, at træning og opdragelsen vil være lettere. Det er en rigtig god idé at påbegynde træningen, mens hunden stadig er en hvalp.

Du kan for eksempel træne din hund til at følge kommandoer eller finde forskellige objekter. Træningen tager tid, men du vil faktisk hurtigt kunne se resultater. Schæferen elsker at være aktiv og lære nye ting.

En god vagthund

Det er ikke for sjov, at Schæferhunde tit bruges som officielle vagthunde eller i politiet. Deres modige personlighed passer perfekt til disse ting.

Derfor kan du også godt forvente, at du får lidt af en vagthund, hvis du køber en Schæfer. Den vil hurtigt kunne høre, hvis der kommer gæster. Du kan godt træne den til at gøre dig opmærksom, hvis der kommer uvedkommende gæster.

Desuden er det jo en mellemstor hund, som faktisk kan gø ret højt. Det betyder, at uvedkommende hurtigt vil kunne høre hunden, og de vil sandsynligvis ikke have lyst til at bryde ind og rent faktisk møde hunden. Når du køber denne hunderace, vil du altså også få en god vagthund.

Køb Schæfer

Nem pelspleje

Mange hunderacer har en pels, som kræver rigtig meget pleje. Det kan for eksempel være i form af regelmæssige bade eller klipninger.

Schæferen er ikke en af disse hunderacer. Den har dog en lidt grov og tyk pels. Det betyder, at det er en god idé at børste den en gang imellem. Det behøver dog ikke være hver dag. Du kan sagtens nøjes med en gang om ugen.

Det er en god idé at børste hunden, da den ellers fælder rigtig meget. Hvis du har en Schæferhund, behøver du altså ikke bruge særlig meget tid på pelspleje. Du kan dog forvente at bruge en del tid på støvsugning og rengøring. Det er vigtigt at have in mente.

Få racesygdomme

En anden god grund til at anskaffe sig en schæfer er, at de er ret sunde hunde. Schæferen bliver ikke særlig tit syg, og du skal derfor ikke tænke på hele tiden at rende til dyrlægen med den. Ligesom mange andre hunde har den dog nogle klassiske racesygdomme. Det er sygdomme, som ofte forekommer i lige netop den race.

De mest gængse i dette tilfælde er hoftedysplasi og albueledsdysplasi. Det er to genetiske sygdomme, som er kommet i takt med, at man har avlet flere og flere Schæferhunde.

Det betyder, at henholdsvis hofteleddet og albueleddene er ustabile. Det kan give smerter. Symptomerne inkluderer ofte, at din hund ikke har lyst til at bevæge sig særlig meget. Det kan også være, at benene synes stivere end normalt. Hunden kan også helt begynde at halte. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan din Schæfer bevæger sig. Der findes heldigvis flere behandlingsmuligheder, og nogle gange går det helt i sig selv igen. Sidstnævnte gælder dog primært hofte- eller albuedysplasi hos unge hunde.