Skrevt d. 04.11-2022

Sådan er en Schæferhunds personlighed

Overvejer du at købe en Schæfer, men er du ikke helt sikker på, at racen er noget for dig? Så læs med her. Forskellige hunderacer har alle forskellige personligheder, og det er blandt andet personligheden, som du skal overveje, før du køber en hund. Andre overvejelser inkluderer for eksempel, hvor meget racen skal motioneres, og hvordan pelsplejeniveauet er. I denne omgang handler det dog om Schæferhundens personlighed.

Personlighed Schæferhund

Schæferen som hvalp

Mange vælger at købe en hvalp, når de skal anskaffe sig en hund. Måske du vil gøre det samme? Så er det godt at vide, hvordan hunderacen er som hvalp. Når du køber en hvalp, har du muligheden for selv at forme den. Det er derfor vigtigt, at den bliver trænet godt. Det gælder også denne specifikke hunderace.

Schæferhvalpe er meget sociale hunde. De vil rigtig gerne have masser af opmærksomhed. Det er derfor vigtigt, at du afsætter lidt ekstra tid af til den i løbet af de første par måneder af dens liv.

Schæfere er meget intelligente, og det gælder også i hvalpealderen. Den er meget modtagelig overfor læring og vil faktisk rigtig gerne lære nye ting. Derfor vælger mange at tage til hvalpetræning med deres hvalp.

Denne hunderace er dog også de fødte ledere. Det er derfor vigtigt, at hvalpen er klar over, hvem der bestemmer. Der kan derfor nogle gange være behov for en lidt hård tone. Det plejer dog ikke at være et problem med den rigtige håndtering.

Den fuldvoksne Schæferhund

Når en Schæfer bliver voksen, vil den stadig have alle de gode egenskaber, som den også havde i hvalpeform. Den vil bare være mindre legesyg.

Schæferen finder sig i rigtig meget fra dem, som den elsker. Den er loyal, intelligent og trofast. Det er ikke uden grund, at den er en af de mest populære hunde i verden. Den passer godt til langt de fleste familier.

Hunderacen er dog meget aktiv, og det er derfor vigtigt, at den bliver stimuleret. Det skal gerne være i form af lange gåture og træning. Racen er også en meget nysgerrig race, så den har godt af at opleve mange forskellige aktiviteter og miljøer.

Derudover er den voksne Schæfer faktisk også en udmærket vagthund. Racen bliver tit brugt indenfor militæret og politiet, hvor den hjælper med et væld af forskellige arbejdsopgaver.

Den mest loyale hund

Når først Schæferen har skabt et tæt bånd til et menneske, er det svært at bryde igen – og det er bestemt ikke en dårlig ting. Det er dog vigtigt at huske på, at når du anskaffer dig en Schæfer, så er det en hund, som du har resten af livet. Den har ikke godt af at skifte familie.

Den er meget loyal til sin ejer. Det betyder for eksempel, at den eventuelt vil være lidt beskyttende. Hvis du som ejer føler dig utryg, mens I er ude at gå en tur, vil den lægge mærke til det med det samme. Hvis du er utryg på grund af et andet menneske, vil Schæferen lynhurtigt føle, at den skal beskytte dig.

Dens loyale personlighed betyder dog også bare, at den er en utrolig pålidelig og lydhør hund. Den vil altså ikke bare løbe væk fra dig. Du kan derimod forvente at have en hund, som vil gå igennem tykt og tyndt med dig.

En intelligent hund som kræver træning og opmærksomhed

Selvom Schæferen er en intelligent, loyal, pålidelig og lydhør hund, er det stadig vigtigt, at den får den ordentlige træning. Ellers kan du ende med at eje en vild hund, som selv vil bestemme. Schæferen kan nemlig også være utrolig selvstændig.

Det er derfor vigtigt, at hunden bliver ordentligt stimuleret og trænet. En Schæfer, som hverken får fysisk eller mental aktivering, kan blive nervøs og generelt vanskelig. Hvis den ikke får nok opmærksomhed, kan den for eksempel bliver hyper i et forsøg på at tiltrække sig mere opmærksomhed.

Hunden er meget modig og udholdende, og det betyder, at du vil kunne lave en masse forskellige aktiviteter med den. Det kan være alt fra gåture i skoven til mere komplicerede lege.

Schæferhund God Familiehund

God familiehund

Selvom Schæferen er en relativ stor hund, som kræver fysisk træning og opmærksomhed, er det stadig en fremragende familiehund.

Den er god til at omgås børn og er faktisk også rigtig god til at tage hensyn til børn. Den finder sig i lidt af hvert, men kan også nemt sige stop, hvis det bliver for meget. Det kan den for eksempel gøre ved at gø eller forlade rummet.

Derudover elsker Schæferen jo opmærksomhed og masser af aktivitet. Det gør, at den virkelig trives i børnefamilier. Den vil for eksempel gerne være med i alle legene.

Den er meget loyal overfor hele familien og vil derfor passe godt på børnene. Det kan for eksempel være, at den holder sig tæt til dem ude på gåturen eller gerne vil ligge helt op ad dem i sofaen. Den er dog god til også at forstå et nej.

Alt i alt en trofast og sikker hund

Det siges, at hunden er menneskets bedste ven, og det gælder i hvert fald helt sikkert, hvis hunden er en Schæfer. Hvis du anskaffer dig en Schæfer og sørger for, at den bliver trænet og stimuleret ordentligt, vil du ikke kunne ønske dig en bedre hund.

Den vil gøre alt for dig. Du behøver aldrig være nervøs for den. Den er trofast og kunne aldrig finde på at skade nogle, medmindre de virkelig udviser en truende adfærd. Du kan derfor sagtens lade dine børn være alene med hunden.

Det er en meget social hund, som elsker opmærksomhed, og du skal derfor være parat til at give lige netop denne hunderace den opmærksomhed. Det betyder dog også, at den formentligt vil elske, når der er besøg eller den bliver klappet ad fremmede ude på gåturen.

Kort sagt så er Schæferen en allround god hund. Den er trofast, loyal, intelligent, nysgerrig og udholdende – og det er bare nogle af racens gode kvaliteter.